MIRALUX

 
 
 

  KAKO NAS NACI

 

 

Kanton Ticino je naj juzni od ostalih Svajcarski Kantona, i jedini gdje je sluzbeno prican italijanski jezik. Ovaj Kanton ima naj bolju klimu u cijeloj Svajcarskoj, i poznat je kao Juzno Svajcarsko more. Ovde moze se osetitii cistoca, diskrecija, sigurnost i tisina karakteristike Svajcarske; a i osetiti toplinu i druzeljubljivost italianskog naroda; sve to uz prizor koji nam nudi Kanton Ticino na jesero i okoline stene. Kanton Ticino je lako dostici zahvaljujuci medjunarodnom aerodromu u Luganu. Gde se nalaze i spojiste vozova za Milano i sa ostalim delovima Svajcarske. Autom moze se dostici Milano za pola sata a Cirih za dva sata. Aerodrom Malpense u Milanu udaljen je 30 minuta, autom, od Lugana.

Dosta njih je izabralo ovaj dijo Svajcarske za stalno prebivaliste, zbog lepog  pajezaza, dobre klime i blize Italije. Hodati, plivati, ploviti, nocno zabavjlanje i dosta toga sve to u ovoje posebnoj teritori okruzenom stenama. Ako vam je dosadno mozete useti voz ili auto i otici do Milana, prvi grad mode i glavni centar juzne Italije. Ili avionem odletiti u Pariz, Bruxelles, Bec ili Rim!

 

Ipak je jasno da razlozi koji igraju glavnu ulogu za odabir Svajcarske, u kojoj zemlji ulagati, otvarati racune u raznim bankama, osnivati i odrzavati preduzeca; ipak su u njenom.posebnoj drzavnoj blagajni i u Svajcarskim bankama, koji su stabilni, dugotrajni i zagarantovani, zahvaljujuci i sporazumima koji su svoro podpisani izmedju Svajcarske i Evropske unije i drugih zemalja. 

Diskretnost, pouzdanost banki i Svajcarskih ustanova predstavljaju siguran razlog za atrakciju.

Sto se tice poreza kojeg Svajcarska primijenjuje stanovnicima i preduzecima, sigurno je interesantna, posto povoljnija i doprinosi ustedu  evropskim stanovnicima.

jedna kratka poreska analiza, pomocice vam da shvatite nacin svajcarskog poreza. Zato smo na vasem raspolaganju da sracunamo vas buget za svajcarsku blagajnu, tako da je mozemo uporediti sa italianskom. Tako svatiti bez problema koja je povoljnija.

 

Medjunarodni prevozi

 

Aerodrom

Lugano, medjunarodni aerodrom Lugano-Agno, lerovi Lugano-Rim.Air One e Darwin
Milano- Malpensa, naj veci medjunarodni aerodrom u severnoj Italiji, samo 30 minuta od Lugana, koji povesuje sa raznim destinacijama

Amsterdam
Berlino

1 sat i 25 minuta avionom iz Lugana

Pariz
Rim
Bruxelles
Bec

1 sat i 10 minuta avionom iz Lugana

Milano

60 minuta vozom ili autom

 

Nalazimo se u Via alla Roggia 32
6962 Lugano, gradska cetvrt  Viganello

 

Ko dolazi autom

Iz Milana:

 

Ukljuciti se na autoput Laghi u pravcu Chiasso (Svajcarska) do granice Italijanske-Svajcarske, posle nastaviti na autoput A2 pravac Lugano. Izaci u Lugano Sud i nastaviti u pravcu jezera. Kada stignete na jezero, nacete semafor. Skrenuti levo i voziti pored jezera odprilike 2 km, dok ne prodjete ispred Casin˛ Kursaal, Palazzo dei Congressi, Parco Ciani i na kraju most preko reke Cassarate. Kada predje te most, nastaviti  putem gde se nalaze dosta stabla, drvesce, sto se zove Viale Castagnola, gde levo videce te Centro Esposizioni. Nastaviti ulicom do raskrsnice sa ulicom Viale dei Faggi. Screnuti u ulicu Viale dei Faggi i nastaviti do cetvrt Viaganello. Nase sijediste se nalazi u ulici Via alla Roggia 32, na koju se dodje skrenuti sa ulice viale dei Faggi. Nase sijediste se nalazi pored crkve od Viganello, Chiesa di Santa Teresa, i u blizini supermarketa Denner kao i igralista.

 

Ko dolazi vozom:

Od Stanice u Luganu, moze se uzeti autobus Br.2 Cornaredo u pravcu Viganello i to znaci da ce putovanje trajati oko 10/15 minuta, zavisi od prometa u gradu. prije nego sto ce te moci sici sa bus-a, treba da prodje 7 stanica. Savetujemo vam da ih brojite, posto bus ne staje na satanice dje nema putnika. Stanica naj bliza najoj kancolari nalazi se kod crkve u Viganellu. Stanica pod imenom "Via Molinazzo".

 

nase sijediste

MIRALUX FIDUCIARIA 

nalazi se na

6. spratu

 

 

pored nas nalazi se crkva i sportsko igraliste