MIRALUX

 
 
 

  ŠVAJCARSKA PREDUZEĆA
 

 Informacije na Švajcarska preduzeća

 
Anonimatno preduzeće, skraćenica SA (na njemačkom  AG) (kao  Spa)
Preduzeće sa ogranicenom garancijom, skraćenica Sagl (kao Srl)
Ponuda gotovih preduzeća
Preduzeće u Liechtenstein
Cene
 

 

Usluge Švajcarskih preduzeća

 

MIRALUX FIDUCIARIA nudi vam sansu da birate izmedju vise mogucnosti. Treba da odlucite sta zelite stvarno. Dali zelim sigurno obratiti paznju na Svajcarsku i raditi po kriteriumima ove drzave? Kad dobro pogledamo kartu Evrope, pa ako je potrebno i cijele zemlje, lako mozemo zapaziti da je Svajcarska, a posebno Kanton Ticino, su jedinstven slucaj na svijetu, jedna vrsta malog raja, gdje spremnost usluga, blizina tih isti, centralna pozicija, prevozna sredstva itd, ucestovali su u tome da mnogi poslovni ljudi odaberu bas kanton Ticino za svoj boravak i svoje preduzece.

 

Jedna mogucnost je osnovati preduzece i zivijeti u Svajcarskoj, tj. raditi u svom preduzeci. Druga mogucnost je prebaciti dijo svje djelatnosti putem preduzeca iz Svajcarske, koja raspolaze nekretninama, ziro racunima,ecc. kao u Svajcarskoj tako i u inostanstvu.

 

Postoje razne vrste preduzeca. Neke musterije nam traze svajcarska preduzeca, sa svrhom kupo-prodaje, koje vode iz inostranstva putem trecih lica, koji mogu biti, economisti, prodavci, advokati ili jednostano njima poverljive osobe. Sta vise, mozemo kupovati i prodavati ili upravljati trading preduzecima, zahvaljujuci kojima vlasnici tako kao poslovodje dopili su regularne doravacke dozvole u Svajcarskoj, pomoci kojih zive slobodno i koriste privilegije vezano za porez.

 

Tipologija ostatak preduzeća:

 

Opstostost

 

Svajcarska preduzeca mogu biti osnovana da bi bijo radjen trading nekretnina.svih vrsta i medjunarodnih, da bi se koristila kao holding, za menagement, financiske transakcije i trgovinu,ili bilo koje druga djelatnost dozvoljena svajcarskim zakonom.Statusi detaljno odredjuju svrhu, akciski kapital i nacin na koji radi preduzece. Korisno je podsetiti da sto se tice anonimni preduzeca (=Spa), vecina clanova administrativnog veca, mora imati svajcarski pasos i imati prebivaliste u Svajcarskoj. Dozvoljeni su i evropski gradjani sa stabilnim prebivalistem u Svajcarskoj. Zbog istog razloga stranci, daju zadatak da ih predstavljaju u administrativnim vecu, advokati, trgovci pouzdane osobe. Sto se tice preduzeca sa ogranicenom garanzijom (=Srp), dovoljno je da samo jedan clan ima stalno prebivaliste u Svajcarskoj iako je stranac. Nasa firma moze da vam pomogne i u ovom pravcu, imamo mogusnost da vam pronadjemo pravu osobu koja  ce vas zastupati , istovremeno da vam garantujemo totalnu kontrolu vase firme.

 

Ulaganje trecih lica (advokati, trgovci, poverljive osobe, itd..) kao administratori švajcarkog preduzeća, dozvoljava  vlasniku, da sacuva na svoju privacy, posto u tom slučaja njegovo ime ostanje anonimno.

 

Anonimno preduzeće, skraćenica SA (na njemačkom  AG) (=preduzece za deonice)

 

Ovaj tip preduzeca moze biti osnovan sa minimalnim kapitalom od 100'000.-- svjcarskih franaka, oslobodjen makar u rezimu od Fr 50'000.--, i podijeljen dan deonice. Da bi se osnovalo preduzece potrebno makar tri clana, koji mogu biti bilo koje nacionalnosti mogu biti pravna ili fizicka lica (ukljucujuci i preduzeca offshore). Administrativno vece mora biti sastavljeno od jedinog administaratora, koji mora biti svajcarski drzavljanin, ili jedno administratino vece sastavljeno od vise clanova, cija vecina mora imati svajcarski pasos i prebivaliste u Svajcarskoj. Alternativa je evropski gradjani sa stabilnim prebivalistem u Svajcarskoj. Preduzece mora imati samostalnu kancalariju za reviziju, mora odrzavati knjigovodstvo, koje magar jednom godisnje predati u istu kancalariju. Skupstina deonicara mora se odrzavati u Svajcarskoj, kao i skupovi administratinog saveta. Za ucesce ulozeno sa strane deonicara Svajcarska napacuje porez pod nazivom "imposta preventiva", koja moze svakako da bude vracena zahvaljuci sporazumu podpisanim izmedju Svajcarske i mnogih stranih zemalja sto se tice zabrane naplacivanja duplog poreza.

 

Odprilike 90% preduzeca osnovanih u Svajcarskoj su anonima preduzeca. Za razliku od italijanskuh Spa, svajcarske SA su mnogo jednostavnije za upravljati, i nije potrebno toliko burokracije kao ra italijanske Spa. Italijanka musterije ne treba znaci mesati svajcarsku SA sa italijanskom Spa. Posto su to mnogo razliciti slucaji.

 

Anonimno preduzece, kao sto vam ime samo kaze, garantuje anonimnist od musterije-deonicara, tako da kapital moze biti podeljen u akcije nosiovcu, cije promet se odrzava lako izmedju pravnih ili fizickih lica. Ova posebna karakteristika omogucava zahvaljujuci prolazu deonica, da se priclije pravi deonicar i tako vlasnik preduzeca.

 

Anonimno preduzece po svjacarkom zakonu naj fleksibilniji sistem, koji istovremeno garanture bogadstvo i ulog deonicara kao i njegovu privacy. Otvaranje ziro racuna u svajarskoj banci  pod imenom firme garantuje jos vecu anonimnost musterije posebno za evropske blagajne.

Vazno je zanati da u Svajcarskoj obracuni SA salju se jednom godisnje blagajnom organu i ne budu izdati u trgovackoj komori. To znaci da konkurencija ili treca lica nisu upuceni u ekonomsko-financiski tok preduzeca. Zbog ovog razloga se kaze da svajcarska preduzeca nisu puno jasne i providne.

 

Preduzeće sa ogranicenom garancijom, skraćenica Sagl (kao italijanski Srl)

 

Ovaj tip preduzeca je slican anonimnom preduzecu. Ali ovo preduzece nema deonice nego tako zvane kvote socijalne, ciji vlasnici su upisani u ekonomsku komoru. Tako da Sagl ne garantuje anonimnost svojig vlasnika, kao sto je slucaj za SA.Vlasnici socijalnih kvota upisani u trgovacku komoru, mogu registrovati kvote pod trecim licem koji, i tako opet zagarantovati svoju anonimnost. Sagl ne mora imati kancalari za reviziju, i tako odrzavanje ovoe vrste preduzeca kosta manje nego SA. Minimalan kapital sa kojim se moze osnovati Sagl je od 20'000.-- svajcarskih franaka a svaka kvota ima vrednost Fr.1'000.-- .

 

Vazno je znati da u Svajcarskoj obracuni Sagl salju se jednom godisnje blagajnom organu ne zatijevaju upis u trgovacku komoru. To znaci da treca lica ili konkurencija ne mogu biti upuceni u stanje ekonomsko-financisko preduzeca. Zbog toga se kaze da svajcarska Sagl preduzeca nisu puno jasna i providna.

 

Cene svajcarskih preduzeca

 

Pažnja! Cene su prikazane u Švajcarskim Francima.

 

PROVERITE RAZMENU ŠVAJCARSKI FRANAKA U EVRO PREKO OVOG SAJTA

 
 

MIRALUX FIDUCIARIA je u stanju da vam ponudi anonimna preduzeća i preduzeca sa odredjenom garanziom, po mnogo dobrim cenama i maksimalnom diskrecijom. Redosled oglasa u u roku od 7 radnih dana.

 

TROŠAK ŠVAJCARSKOG PREDUZEĆA  SA (AG) 

Uključeno trošak za osnivanje, trošak za notara, za registraciju u trgovačkoj komori, itd...

CHF 3'500
( oko  Euro 2'600)

TROŠAK AMINISTRATORA

Trošak za vođene preduzeća,  preko švajcarskog aministratora

CHF 1'000/10'000 godišnje, zavisi od posla kog treba obavljati

TROŠAK ADRESE

Uključeno trošak za poštansko sanduće, poštu, primanje telefona i fax-a itd...

CHF 500/1'500 godišnjem

TROŠAK POREZA PRVE GODINE

U slućaju da preduzeća nema zarade

CHF 350

 

Peslovi vezani za otvaranje ziro racuna, knjigovodstva placaju se posebno posto zavise od radnje preduzeca.

Normalno, sadašnji godipnji trošak za upravljanje SA ili Sagl je od 3'000.-- do 10'000.-- franaka. To je sigurno jedna normalna cena s obziram kakav je kvalitet ovih preduzeca, pomisleci i da se na osnovu tih isti moze dobiti dozvola za boravak i rad u Svajcarskoj. I ne treba zaboraviti blagajne prednosti zahvaljujuci preduzedu pod svajcarskim zakonom, pomisleci samo da u pojedinim kantonima ima vise preduzeca ove vrste nego stanovnika.

Svajcarska preduzeca imaju i odlicnu reputaciju u cijelom svetu, zbog toga su sigurno jedno dobro sredstvo za reklamu. Preduzeca su u jednom ekonomsko-socionalnom sistemu sigunom i poverljivom gdje lako predviditi buducnost i politika i ekonomija se ne mijenjaju nikada.

 

Švajcarska IVA je maksimalno od 7,6 % tako olaksava odabir inostranoj mušteriji. Zbog tog načina inostrane mušterije osnivaju preduzeća sa švajcarskim zakonom koje vode različite aktivnosti kao:

 

Registracija znaka-marki, patenta dozvola sa royalties.

 

Upisivanje imovina ili imanja na ime preduzeća, i ako su u švajcarskoj ili u italiji i ostalih zemalja.

 

Upisivanje vozila, brodova, aviona.

 

Upisivanje bankarskih računa  u švajcarsokj i inostranstvu.

 

Trading

 

Internacijonalni prevoz

 

Ulaganje financisko i na bersi gdje ne postoji tako vani "capital gain"

 

Pregledanje na djelatnosti preduzeća holding pod švajcarskim zakonom.

 

Import, export različite carina bez poreza da se prodavalo u Evropi.

 

Intermedijacija, savijeti svih vrsta

 

Upravljavanje i registrovanje internet sajta i sercera.

 

Notarske usluge

 

Usluge

Cena, CHF

Notarska legalizacija dokumenta

Apostila preko konvencije Aia

30

Legalizacija firme

17

Fotocopiranje i legaliziranje stranice

5

 
 

Miralux Fiduciaria, osim toga nuda vam legalizaciju i vijerodostojnost dokumenta, diplome, rodni list, matičn broj, apostile, svaka vrsta dokumenta potražena od mušterija i u Švajcarskoj i inostranstvu. Dajemo u tom slučaju prevod dekumenta sa pečatom od Aia, notara i apostile.

Naravno možemo otvoriti račun u banci na ime preduzeća, koji možete slobodno upravjlati samostalno od kuće predko internet banking.sistema cija sigurnost je zagarantovana i bez problema.