MIRALUX

 
 
 

 KUPO-PRODAJA IMANJA U ŐVAJCARSKOJ I OSTALIH ZEMALJA


PONUDA NEKRETNINA NA PRODAJU U SVAJCARSKOJ

NEKRETNINE ZA IZDAVANJE

NEKRETNINE U INOSTRANSTVU

PRONALAZENJE I ZAMIJENA

SPREMNE AKTIVNOSTI

 

MIRALUX  FIDUCIARIA SAGL ima dr×avno odobrenje da obrađuje nekretnine i administrira zgrade.

To znači da smo idealno preduzeće za istra×ivanje muÜterija i za kupo-prodaju nekretnina, ulaganje, itd..

Zbog naÜeg znanja u sektoru  trgovine, mo×emo vam pomoći u kupo-prodaji vaÜeg imanja, spremit vas na prodaju i objaviti vaÜe oglase, pretra×ivati muÜterije i posebno vas pratiti do potpisa ugovora.

 

Administracija i odrzavane nekretnina

Administracija i odrzavanje stanbenih nekretnina

Administracija pojedini stanava, trgovina, itd..

Konsultacija i provijera nekretnina (savetovanje za izgradnju, analisa trzista, itd)

Konsultacija za odobrenje financiranja

Direkcija radova i likvidacija

Mediacija za nekretnine

Prosijek i ocijena

Proektovanje

 

Tako smo idealno preduzece da pronadje zainteresovane musterije da kupe nekretninu, kao i za odrzavanje stambenih zgrada, trgovina i industrije.

 

Mozemo da procijenimo mogucnost da podpisemo mandat za odrzavnje vase zgrade u Kanton Ticinu, pruzeci vam nase savijete za administraciju porez i osiguranje.

 

Zahvaljujuci nasem poznanstvu i trgovackim odnosima, mozemo vam pomoci da za kupo-prodaju vase nekretnine, pomocicemo vam da napravite prospekt za prodaju, da objavite oglas na novine, i u sustini na media, i aktivno traziti kupca za vasu nekretninu. Mozemo vam pomoci i u redakciji potrebnih ugovora za tu operaciju.

Mozemo se pobrinuti o svim formularima i papirologijom potrebnim da zadovolje Svajcarsko pravo kupo-prodaje, trazeci porebno opstinska, kantonalna i federalna odobrenja. Na primer, pobrinucemo se o porezu i provijeri dali je nektetnina pod nekom hipotekom, dali je zaplenjena ili slicno. Trazimo potrebna odobrenja za ugovor koji omogucava prodaju.

 

Kontrolisemo dali postoji  mogucnost  prodaje vase nekretnine strancima, zahtijevamo od nadleznih organa potrebbe dozvole.

 

Ne zahtijevamo procenat kada podpisemo mandat, mi dobijamo profit onoga momenta kada je ostvaren  zeljeni resultat.

 

Nasa usluga je mnogo povoljena i daje vaznosti i cijeni nekretnine za prodaju na trzistu. U pojedinim slucajima moze se i ne naplatiti usluga.

 

Trziste akcije naseg preduzeca poduhvata cijelu kantonalnu teritoriju. Mozemo da radimo i reklamiramo vase nekretnine na italijanski, njemacki, francuski i engleski, ruski, spanski, portugalski i srpski.

 

Na vasem smo raspolaganju da saslusamo vase zahtijeve i da ih ostvarimo uspijesno.

 

IMATE NA PRODAJU

 

Kucu, zemlju, vikendicu, zgradu, industrisku nekretninu ili trkovinu, itdů

 

OBRATITE SE NAMA

 

Trazimo stalno za nase musterije bilo kakvu nekretninu.

 

Zasto je potrebna vasa pomoc?

 

Svajcarska poseduje zakon sa restrikrijom, koji zabranjuje slobodan pristup na nekretnine sa strane osoba  koji zive u inostranstvu. Takozvan Lex Friedrich - Lex Koller zabranjuje stancima koji ne poseduju boravisnu dozvolu da slobodno kupuju nekretnine u Svajcarskoj. Postoje svakako bitne i mnogobrojeni izuzetci.

 

Na primjer:

 

Stranci mogu investirati u  pojedinim svajcarskim kantonima. Radise o novim zgradama izdatim po nizim cijenama nego na trzistu. Zbog toga bice te oslobodjeni poreza lokatnog za period do dvaeset godina, posle kojih  se moze povecati kirija.

 

Stanci koji zive vani mogu da kupe kuce za odmor u Svajcarskoj u turistickim lokacijama. nase perduzece je u mogucnosti da vam prestavi stanove ili vile koji imaju rekvisite toga zakona. Mozemo da vrsimo transakciju u kratkom periodu, pobrinutise o svim potrebnim formalnostima. i u ovome slucaju kupovina se podpisuje ispred jednog notara.

 

Stranci koji zive u inostranstvu mogu takoje kupiti industriske nekretnine ili komercijalni bez mnogo prepreka, samo je potrebno da je nekretnina u svrhi  industije ili slicno.

 Stanci koji poseduju dozvolu B (B viza) mogu kupiti nekretnine koje imaju svrhu za  stanovanje porodice sa povrsinom maksimalnom od 3000 kvadratnih metara.

 Stanci koji poseduju dovolu C (C viza) nemaju prakticno nikakvo ogranicenje za kupovinu nekretnina u Svajcarskoj.

 Pogranicni radici mogu kupiti nekretninu u Svajcarskoj bez posebnih problema.

Mozete sada predi na pregled Svajcarske mape koja ce vam pokazati gdje mozete da kupite kucu ili stan.

 

U Svajcarskoj kantoni dolnose odluku o mogucnosti da stranc kupi nekretninu. To znaci da negdje je moguce kupiti kucu za odmor a negdje je totano nemoguce ako se ne moseduje makar dozvola za prebivaliste  ( B viza).

 

Evo jedna mapa ariji gdje se moze kupovati.

 

 

Zone u kojima je kupovina skoro nemoguca

Zone u kojima je kupiti mnogo tesko

Zone u kojima je kupovina moguca

 

 

 

Brinemo se o ulagnju u nekretnine, mozemo da za vas selecijoniramo naj povoljnije variante, pomoci vam na realizaciji dokumenata, na tretiranju odrzavana nekretnine, tako kao popunjavati fiskalne formulare, i osigurati.

 

Mogu se dobiti pozajmije u svajcarskim francima po kamati oko 2% godisnje u lokalnoj banci. Banka ce financirati kliente koji imaju primanje i osbiljne do maksimalno 80% cijene.

Naravno nece se moci kupiti sa novcem stecenim kriminalom i moci ce se kupiti nekretnine cija je moguca prodaja strancima.

Kupovina mora uvijek se odrzati ispred notara i koji ce kontrolisati da je sve legalno. Potrebno je znati da svajcarski zakon zabranjuje svajcarskom drzavljaninu da kupi nekretninu za nekog stranca koji mu pozajmi novac. Radi se o ilegalnoj radnji i cijela operacija je nula pred svajcarskim zakonom.

 

Nase preduzece nudi vam svoje usluge za kupovinu nekretnine na territoriji Kantona  Ticino i na rijesenje legalnih kvesita, naprimer za prebivaliste u svajcarskoj u nekretnini porodice ili priatelja. Mozemo odprilike za 48 sati da se pobrinemo o svemu.

 

Nudismo vam tri tipa stanovanja:

 

u fasi izgranje (povoljni uslovi za financiranje)

nove izgradnje(odmah spremne za stanovanje)

koristenei, ali u odlicnom stanju

Cijene u Svajcarskoj, mnogo su razlicite i variraju mnogo na osnovu posicije. Turistiche lokacije su naj trazenije i tako i naj skuplje. Za to sto se tice vile sa dvoristom cilena varira od fr. 200'000.Śdo nekoliko miliona svajcarskih franaka. Cilena jednog kvadratnog metra stana u kanton Ticino varira od 2'000.-- do 6'000.--CHF/m2. Trziste nekretnina u Svajcarskoj ima perspektivu zahvaljujuci  stabilnosti svajcarskog franka koji je mnogo kompetitivan na odnosu na inostrane i cesto se koristi kao valuta za ulaganje.

 

Uslovu za kupovinu nekretnine

 

Kupujuci nekretninu kupac placa cijenu na koju se dogovorijo za prodavcom plus 2% za troskove (notar, registraciju, stembilji, i ostale usluge koji su vezani za kupovinu). Iti procenat od 2% je jedan od naj povoljniji u Evropi. U Francuskoj isti procenat je 7%. U Italiji je mnogo scuplji tj oko 14%. Plus client moze dobiti hipoteku za 80% od sume kupovine, placajuci odprilike kamatu godisnju od 2%. Za razliku od ostalih evropskih drzava u Svajcarskoj isplata nije obavezna moze biti I od 1-2% godisnje.Potrebno je privuci paznju da svajcarske banke ne obavezuju klijente da moraju u roku 10/20 godina isplatiti kredit kao sto je u Italiji. Potrebno je placati  samo interese regularno

Po pravilu stranci koji kupuju nekretnine u Svajcarskoj, ne iznajmljuju, nego ih koriste da zive za vrijeme poslovni putovanja ili odmora.

Stranci  Stanci imaju pravo prebivalista (bez dozvole) u Svajcarskoj, ukupno za period ne duzio od 6 mijeseci godisnje. Miralux Fiduciaria moze vam sigurno pomoci  na zahtijevu dozvola za vas i vasu porodicu. U tom slucaju pogledajte rubriku dozvola ovoga sajta.

 

Za konsultaciju nase liste nekretnina, kliknute na sledece rubrike.