MIRALUX

 
 
 

  BANKE
 

Računi

Kreditne kartice

Otvoriti tekući račun

 

Tekući računi

Dugovecna tradicija bankarskog bisnisa, pravni sistem, razvijana mreza medjunarodne saradnje, sigurnost, sve to cini svajcarske banke naj atraktivnijim financiskim istitutima za deposit kapitala. U inostranstvu naj poznatija imena su sledeci: Union Bank of Switzerland (UBS), Credit Suisse, Union Bancaire Privée, Banca saresin, Bank Leu, Banca Raiffeisen i jos mnogo svajcarskih ili stranih koje imaju sijediste u Svajcarskoj.

 

Kako se dobro zna, zakon stiti interese ulagaca stranih u svajcarskim bankama. Nijedna strana drzava moze dobiti informacije o klijentu banke ako pre nije dobijo specijalu dozvolu od pravnog svajcarskog sudije. Ista odluka moze se dobiti samo u rijedkim slucajima kada akcije klijenata mogu biti pravno znacajne po svajcarskom zakonu (trgovina droge itd). Ako je rijec o ekonomskim prekrsajima (ne placanje poreza u svojoj drzavi, bankrotiranje, sverc, blagajni prekrsaj, itd), posto isti prekrsaji nisu kaznjeni u Svajcarskoj, za strane klijente banke zadrzace se pravo diskrecije e nece se odati nikakva informacija. Tako da kapital depositovan u svajcarsku banku kada bi se osnivalo preduzece isto je pokriven bankarskom tajnom.

 

Bankarski izgled

MIRALUX FIDUCIARIA ima dobre odnose i saradjuje  sa mnogobrojnim bankama, kao i medjunarodne a i lokalene. Saradjuujemo vec duze vrijeme sa odlicnim rezultatima sa serijom vaznih svajcarskih banki, privatne, trgovacke i za ulaganje. Imamo odlicne odnose i sa stranim bankama koje imaju sukursalu u Svajcarskoj, koje su tako pod svajcarskim pravom vezano za bankarsku tajnu. Po zahtijevu klijenta, pobrinucemo se da ostvarimo odnos sa bankom koja moze da ponudi naj bolje usluge i zahtijeve klijenta, tako da mi mozemo da otvorimo konto u bilo kojoj banci. Sve banke mogu biti dobre, interesantne i diskretne, pod uslovom da dobro poznaju zelje klijenta, svoje financiske mogucnosti, i na kraju negova ocekivanja.

 

Naše preduzeće može pomoći da otvori bilo koji tekući račun u inostranstvu i Švajcarskoj za privatni, za preduzeca trgovacka ili offshore.

 

Osim otvaranja tekućeg računa MIRALUX FIDUCIARIA  pomaže u otvaranju računa za ulaganje i trgovinu u Liechtenstein, zemlja mnogo poznata za bankarsku tajnu i svoju diskreciju.

 

Bankarske kartice

U vecini švajcarskih banki, i mušterije dobijaju kreditnu karticu VISA, MasterCard i American Express, iako za to moze biti potrebna financiska garancija. Na primer u Svajcarskoj je deposit od 1,5 puta mijesecnog limita iste kartice.

 

Potrebno je znati da kreditna kartica može biti otvorena u različitom valutama, kao švajcarski frank tako i inostrani novac, tako da se negu na razmijeni valute. Za to musterije trebat ce sve da uzmu u obzir pre nego sto otvore kreditnu karticu. Naravno svaki klijent može svakodnevno da kontroliše svoj navac na knjižici.Pokrivanje troskova vezano za kreditnu karticu, moze se izvesti pomoci cekova, direktno, trevellers cheques, ili direktno preko konta krijenta. Na kaju mjeseća, mušterija dobit će bankarski izvod od svog tekućeg računa. Svajcarske banke traze minimalnu mijesecnu uplatu. Naravno isti uslovi mogu varirati od imovine musterije u banci koja izdaje karticu.

 

Bitno je znati da je moguce posedovati karticu bez imena banke kaoja je izdala, nego samo njen kod. Tako da strana musterija mocice kruziti svetom, i koristiti karticu, a niko nece znati da poseduje privatni konto u Svajcarskoj.

 

Tekući računi

Švajcarske banke nude musteriji usluge.

 

Naše preduzeće je u stanju da savetuje mušterijama koji račun da otvore.

- noramalan, klasičan bankarski tekući račun, zadovolji monogobrojni mušterija kao tranzaciju tako i ulaganje. Naravno, pod bankarskom tajnom i može se koristiti bez ikakvog problema. Normalno ne traži se minimalni ulog u momentu otvaranja. U tom trenutku bit će spojena bankarsk kartica. Većina banke dopustuje plačanje preko interneta. Sigurnost helvetske banke za upotrebu preko interneta, sadašnjost je probiran i protiv naj bolji hackers-a.

 

- bankarski tekući račun preko interneta, dozvoli mušteriji, da kontroliše i naručuje šta god hoće od kuče, preko kompijutera spojenim sa modom-om, kao ulaganje, plaćanje, itd...
Većina banke ima ovu opciju, i za normalan tekući račun.

 

Vi možete tako uči u sajt banke sa browser-om Netscape ili Microsoft Intrentet Explorer. Trebate ukucati 2 ključne riječi i kod, koji se mijenja svaki 60 sekundi sa specijalni digitalnim raspoređivačom. Posle toga kada pravo za ulaz bude potvrđen, između vašeg servera i bankarskog bit će instaliran šifrani kod, sličan kao vojskim poljem (kodifikacija na 128 bit). Od tog momenta vi možete imati pristup na vaš račun i mogučnost da pomijerite novac u cijelom svetu. Ova služna je bezplatna i dostupna preko svakog kompijutera spojen sa internetom.

 

- tekući račun za ulaganje, prilično je zauzet za mušterije od jedne prilike, što žele da ulažu novac sa personalnom pomoć, sa ovim račun je moguće dati jedan deo za ulaganje, a drugi deo za poseban odnos. Moguće je tražiti bankarsku karticu.

 

- cifrani tekući račun, naj slavni i poznati u Švajcarskoj. Taj isti se razlikuje zato što jedna jedina osoba zna koliko imate novca na njemu. Taj račun identifikuje se samo preko jednu ključnu riječ ili šifru. U tom slučaju nijedan radnik banke neće znati od koja je taj račun. Na momentu otvaranja traži de šifra od 20'000.-- do 50'000.-- švajcarski franaka da se ulože u banci. Ako u slučaju se hoće boji service kako "private banking", onda se mora uložiti 100'000.-- plus minimanlno za otvaranje računa.

 

- tekući račun za titule , preko kojih mušterije daju domaći za ulog i deo, obaveze, itd... Taj račun je prilično sastavjlen sa investment račun. Sa njim se može upravljati preko interneta tako da ova metoda za posao je mnogo bolja pošto banke dodaju manji trošak.

 

- poštanski račun naj lakši što se može otvoriti u Švajacarskoj, ali nudi male ekonomske prilike. Poštanski service, nudi vam interesantan tekući račun, možete otvoriti račun u različitom inostranoj valuti.

  • Ne traži se početan ulagan novac

  • Račun je bezplatan ako preko interneta

  • Možete prevesti novac u ostalih 50 milijona tekući računa i poštanski u cijelom svetu.

  • Upotrebljavati jednu Postcard, možete podizati novac preko 420'000 automatski distributora u cijelom svetu (preko Visa)

 

- bankarska pošta dozvojlena je sa minimalnom godišnjim troškom. Preporućena je inostrancima koji ne žele da pošta stigne u njihovo inostrano prebivalište.

 

Svaki od ovih računa se može otvoriti u naj veći broj Švajcarske banke. Vreme otvaranja računa traje od 1 do 3 dana, osim za bankarske kartice kao bit će dostavljena u roku 15 dana. Za otvaranje računa mora se prikazati pasoš, potpisati ugovor, sa uslovima, ispuniti formulare, i primer koji se hoče za upotrebu.

 

Trošnja za otvaranje tekućeg računa su prilično isti. Od početka je dobro znati, da nije odmah lako otvoriti račun u banci sa prebivalištem u Švajcarskoj, specijlno za nove mušterije, ne poznate banci, ili što su u njihovoj državi imala negativna iskustva sa bankama. Prilično banka hoče da upozna ona mušterije, tako da mušterija će morati lično da ode. Miralux Fiduciaria pomaže u tom smislu, gde da otvori i kako.

 

Moguče je otvoriti račun u Švajcarskoj banci koje prebivalište je u drugoj zemlji, ali u taj slučaj neče biti moguće koristiti švajcarsku skromnosti.

 

Možemo vam pomoći kao fizične osobe, preduzeća i offshore. Delujemo mnogo vrsta i mnogo znanja u tekućim računima.

 

Naš honorar bude dogovoren pre, posle slušanja mušterije i njegove potrebe.
Oko prilike treba se izračunati honorar za naše preduzeće, zavisnost od težine otvaranja tekućeg računa.

 

BANKARSKI TEKUĆI RAČUNI

IME

NORMALAN, KLASIČAN TEKUĆI RAČUN TEKUĆI RAČUN PREKO INTERNETA TEKUĆI RAČUN ZA UPOTREBU ULAGANJA CIFRANI TEKUĆI RAČUN
GODIŠNJI TROŠAK 50 Evra 50 Evra - 200 Evra
NAŠ HONORAR po dogovoru po dogovoru po dogovoru po dogovoru
BANKARSKE KARTICE Da Da Da Da
INTERNET BANKING Da Da Da Da
PHONE BANKING Da Da Da Da
BANKARSKA POŠTA Da Da Da Da
ON-LINE TRADING Da Da Da Da
OPCIJA ZA ULAGANJE Da Da Da Da

 

bankarski računi

 

Hoćete da otvorite tekući račun ? Pišite na e-mail: info@miralux.ch