MIRALUX

 
 
 

  ŠVAJCARSKA FILIJALA OD INOSTRANI PREDUZEĆA
 

 

- Fiilijala anonimnih stranih preduzeca (offshore), sa sijedistem u Zenevi, tekuci svajcarski racun, gatantovana bez administrativnih nepogoda. Prodajna cilena CHF 10'000.--

- Filijala anonimnih stranih preduzeca (offshore), sa sijedistem u Zugu, tekuci svajcarski racun, gatantovana bez administrativnih nepogoda EBC European Business Center S.A.
Prodajna cijena CHF 10'000.--

Svajcarski zakon daje mogućnost da se upise u trgovacku svajcarsku komoru jednu filijalu preduzeca u Svajcarskoj ili offshore preduzeca, iako je ista vec osnovana van svajcarske teritorije. Razni nasi klijenti su se vec odlucili za ovu mogucnost, tako da nisu osnovali preduzece u pravom smislu, dobijajuci odma veliku ustedjevinu na trosku i kapitalu i tako ulagajuci sume u osnivanje i administraciju.

Potrebno je registrovati sukkursalu/filijalu u Svajcarskoj od nekog stranog preduzeca vec postojuceg, da se nebi pratili novi troskovi za osnivanje novoga preduzeca, tacnjie receno da se ne treba trositi novac za osnivanje novoga kapitala socijalnog, bez nove radne snage, novi direktori i tako dalj

Filijala u Svajcarskoj mocice koristiti sve povlastice priznate ostalim preduzecima pod svajcarskim pravom, raspolaganje tekuci racuna, postansi raduni i tako dalje. Inace razlicito nego kod preduzeca pod svajcarskim pravom, filijala remora da placa pojedini svajcarski porez. Obracuni izmedju glavog sijedistaonta i filiale bice ubrzani i olaksani. Mocice se naprimet razmijenjivati troskovi izmedju jednog i drugog sijedista.

Kupovina svajcarske IVA je samo  7,6 % na odnosu okolnih evropskih drzava koja je od 20%. Zbog ovog razloga da bih se vrsile operacije import-expot, povoljno je sigurno korisliti preduzece sa sijedistem na svajcarskoj territoriji. U ovom slucaju jedna svajcarska filijala preduzeca stranog moze koristiti svrhi.

Mora se isto dodati, kada se ima filijala u Svajcarskoj, dodaje mnogo prestidjza preduzecu, izdajuci bolji pogled proizvoda koji su u prodaji. Nije slucajnost znaci sto italijanska perduzeca osnivaju sukursale u Svajcarskoj da bih registrovali patente medjunarodne, fabricke marke, itd. di rektno u Svajcarskoj zahtijevajuci istovremeno prosirenje na internacijonalnom nivou.

Mozemo znaci da vas zastupimo pod svakim profilom, pravnim kao i administrativnim, nudeci vam biro operativi ili virtuali sa jednom sekretaricom koja ce se brinati o vasoj papirologiji i javljace se na telefon za vase preduzece, i to sve za jednu normalnu i pristojnu sumu.

Samo pomislite da se registruje jedna filijala potrebno je samo CHF  2000.-- (=manje vise EVRO 1300.--), u istoj sumi se poduhvata i registracija u trgovacku komoru svajcarsku. Obratite paznju da registracija ne trazi godine takse tokom vise godina kao sto je slucaj u Italici. U Svajcarskoj trgovacka komora je placa samo jedamput.

Dostavicemo vam sve liste dokumenata koji se trebaju ipribaviti da bih se registrovala filijala  u Svajcarskoj i pomocicemo vam na odabiru sijedista, tako da vam stvorimo strukturu posebno primamljivu sto se tice poreza.

Informisemo vas za burokratiju takse i porez i racunovodstvo koje se koristi, itd.

U sustini nudismo vam sav potreban zastup da bih pokrenuli vasu radnju u Svajcarskoj.