MIRALUX

 
 
 

  KOPERNIKO
 

Inizijativa Koperniko od ekonomske promocije Kanton Ticina

Departman financije i ekonomije

 

Departman financije i ekonomije (DFE) putem organa promocije ekonomske (UPE) zapocelo je inizijativu za ekonomski razvoje nazvana "Koperniko"ka poboljsanu Kanton Ticina u inostranstvu, povisenje poznanstva mogucnosti ulaganja u Ticinu da bi se novine privukle na kantonalnu territoriju. UPE je na rspolaganje ekonomskim radnicima lokalnim i internacionalnim kao savetnik izmedju privatne i javne ustanove:  vanjski ekonomiski izvodjac Administaracije nalazi samo jednog zastupnika na svom raspolaganju za dublje informisanje  za svu burokratiu vezanu za svoju akrivnost. To odobrava da se ucine laksim procedure, ubrza vreme i brzo umijesati naslezne drzavne organe posebno sto se tice konsultacije.

 

Operativni istrument o iniziativi Koperniko je zakon za ekonomski obnov (L-inn) odobrena u Parlamentu kantonalnom u junu mijesecu 1997. Ovaj zakon hoce da poveca kompetitivnos i konkurenciju kantona Ticino na odnosu ostale regije u Evropi nudi osnovu (direktna ucesca blagajne olaksnice kantonalne) industriskim preduzecima i trecem razvijenom stepenu (tek osnovane ili vec postojece) koje ukljucuju inovaciju u produkt, na usluge ili na procese proizvodnje ili organizacije.

UPE je na raspolaganju preduzeca i usluga za :

besplatna konsultacija za sve usluge i pomoci predvidjeni sa strane Drzave u korist ekonomista

informisati o uslovima za zaposlelje radnicke klase (federalni zakon o poslu)
 

zahtijevi stranaca da udju u Svajcarsku da bih radili.l
 

trazenje zemljstva ili industriskih obijekata na raspolaganju
 

kontakt sa Administracijom kantonalnom i nadleznim opstinskim i federalnim ordanima
 

kontakt sa saradnicima ekonomskim vani (banke, knjigovodje, pravnici, industriska preduzeca, sindikati)

 

Preduzece Miralux Fiducaria, more vas zastupati na vodjenju programa Koperniko, pruzice vam potrebnu podrsku da dobijete financiske povlastice nudjene od ovog interesantnog programa. potrÓ assistervi nell'adozione della conduzione del programma Copernico.Mozemo znaci pratiti elaboraciji plana i potrebnih dokumenata da bih dobili povlastice i prednosti. Mozete znaci iskoristiti nase iskusto i nase kontakte ekonomske i trgovacke, tako kao i od bisniss plans, sve informacije da bih dobili povlasnice predvidjene od plana Koperniko..

 

Ako hocete da instaurirate novo preduzece u Ticino, mozeo vam pomoci i dati vam informacije vezane za porez, administraciju, i pravo koja vam je potrebna. Savetujemo vas o mijestu gdje osnovati firmu i gdje da imate legalno sijediste tako da sto vise moguce smanjite troskove.

 

Mozemo vam pomoci da dobijete olaksani fiskalni rezim sa nadleznim organima. Zbog ovog razloga mozemo vas savetovati korake koje treba izvesti da podpisete specijalni ugovor u tom pravcu ca svajcarskim nadleznim organima.