MIRALUX

 
 
 

  IZRADA


Nekada svako od nas je sicurno zaboravijo da odma plati neki racun ili fakturu. U tom slucaju obicno prije nego sto se dobije opomena za placanje ali moze se desiti da se dobije izrada kredita.

 

U Svajcarskoj svakome moze se traziti izrada kredita. To znaci da vi mozete poslati istu proceduru bilokome, cak i nepoznatoj osobi noja nije vam nista duzna. Ko pokrene postupak samo u drugom planu mora da prilosi potrebnu dokumentaciju i dokaze duga. Ovaj proces, veoma neobican, moze dati mnogo nepovolja osobi koja je duzna i koja treba da vrati pare mozda i inlegalno. Po pravilu slucaj izrade kredita upisana je u registar duznika i moze biti eliminisana samo posle 3 godine u nekim slucajima i 5 godina.

 

U Svajcarskoj postoje tri vrste izrade kredita; izrada kredita sa plenstvom je idealan za privatnike. U tom slucaju otvaraju slucaj u nadleznom organu za izradu i propadanje. Isti nadlezni organ salje duzniku obracun za placanje, koji sada dolazi postom i ako se ne podigne preporuka onda vam urucuje opstinska policija.

 

Ako ste vi oni protiv koji se vodi slucaj legalan ili ilegalan, vi imate sansu da se protivite u roku 10 dana. To zaustavlja proces i daje vam malo vremena. Ako hocete da dobijete na vremenu onda je polje da se suprostavite slucaju ali tek deveti dan (pazna na termine). U ovom momentu treba da donesu dokase (konto, ugovor, odredbu, itd.) za izradu kradita. Ako nema dokasa mora da zapocne pravni proces koji ne zavisno od situacije moze da traje godinama. Duznik posle izlozenih dokaza  i na istek termina treba da plati sto brze moguce. Pomoci adegvantnih argumenata moguce je dogovoritise na dijelimicno placanje ili u ratama. Ako ste upisani u okaj spisak duznika u nadleznom organu, mogli bi imati posledice, naprimer, u ugovoru za stanovanje pod kiriju ili lokal ili iznajmljivanje necega, posto vam mogu reci da vam neodobravaju stanovanje ili slicno dok vi ne isplatite vas dug tako da garantujete da ste ponovo sigurni i stabilni.

 

Ako ste upisani u registar, nas savijet, je da se dogovorite  sa onim kome ste duzni pomoci jos veceg placanja da vas izbrise iz registra

 

Negativan element: je da vi sami necete moci eliminisati slucaj iz registra ikako su svas ilegalno progonili. Ako je slucaj o ilegalnom proterivanju vi imate mogucnost da samo pomoci sudskih puteva sve to izbrisete i nulirate. U ovom slucaju potreban vam je pravni savet tj sudija ili advokat koji vam moraju pomoci da rijesite tu burokratiu.

Nase preduzece je sigurno da vam moze pomoci u slucajevima ove vrste, da se ne obracate advokatu cije su dnevnice sigurno a mnogo visocije od nasih.